Werkgroep Zonne-energie
Fryslân


Nieuws

2005/09/14

Op naar Nuon Monitoring

14 september 2005: Jitske heeft gesprek met Nuon Monitoring in Zutphen. Floris Wouterlood voorzitter van de ZPV is ter versterking mee. Het volgende is besproken:1. Nuon voert geen actief beleid wat betreft het vervangen van de draaischijfmeter. Eén keer in de 5 jaar moeten alle meters geijkt worden. Dit gaat dmv een steekproef. Vervanging vindt uitsluitend plaats op basis van afkeuring (door KEMA) van de betreffende jaarpopulatie (groep meters in een bepaald jaar geplaatst). Dit houdt dus in dat als er één meter wordt afgekeurd van betreffende jaarpopulatie, dan wordt de hele jaarpopulatie vervangen door nieuwe meters. Valt uw meter binnen deze jaarpopulatie, dan krijgt u een brief van het meetbedrijf dat uw meter vervangen moet worden, 14 dagen na ontvangst brief wordt de meter vervangen. Als de meter vervangen wordt, krijgt u een meter die NIET terug kan draaien. Op uw verzoek kan er tegen betaling een digitale teruglevermeter worden geplaatst.

2. Nuon gaat kijken of de meters prijswaardig zijn, met andere woorden of de prijs ook omlaag kan.( de meters kosten 190 euro per stuk)

3. Essent en Eneco hebben digitale teruglevermeters voor resp. 60 en 89 euro. De vraag was of Nuon als alternatief voor de draaischijfmeter ook met een goedkope meter kan komen. Eind november wordt hierover beslist door de tariefcommissie.

4. Diverse mensen bij Nuon hebben het informatieboekje bestudeerd en opmerkingen gemaakt ter verbetering van het boekje.


HET GOEDE NIEUWS is( maar dit is nog niet officieel):
Dat er vergelijkbare tarieven voor teruglevermeters en produktiemeters worden vastgesteld als te vinden bij grote collega bedrijven van Nuon (Eind november/begin december krijgt Werkgroep hier de uitslag van).


0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage