Werkgroep Zonne-energie
Fryslân


Nieuws

2006/06/07

Bezoek van EnerQ en CertiQ aan Werkgroep.

Bezoek van EnerQ en CertiQ aan Werkgroep Zonne-energie Fryslân in Zwaagwesteinde (bij voorzitter thuis. Dit gesprek is er gekomen op initiatief van EnerQ. Het gesprek was met 2 heren: de Senior relatiebeheerder van EnerQ en de Relatiebeheerder extern van CertiQ en heeft bijna 3 uren geduurd. Het was een goed gesprek, goede sfeer.

Doel van dit gesprek:
CertiQ en EnerQ willen zich beter afstemmen op de kleine zonnestroomproducent. De MEP subsidie aanvragen is een zéér grote klus, dat komt vooral omdat men bij CertiQ en EnerQ niet is ingesteld op de kleine zonnestroomproducent. Er wordt bij deze bedrijven een (vak)taal gesproken die wij niet kennen en dat zijn ze zich zeer bewust. CertiQ en EnerQ hebben al een verbetering aangebracht, er is nu een gezamenlijke brochure; Zonnepanelen & MEP subsidie, welke ook op de website is te lezen. Deze brochure beschrijft hoe men de MEP subsidie aan kan vragen. Dit is al een hele grote vooruitgang.

Belangrijk is dat het invullen van de aanmeldingsformulieren gemakkelijkere wordt, want dit is n.l. de grootste klus enwaar men deze formulieren kan vinden op de websites. Besproken is wat de struikelblokken zijn bij het invullen van de formulieren.

Er is ons uitgelegd hoe het certificatensysteem van CertiQ precies werkt en wanneer de MEP wordt uitbetaald.

De MEP subsidie kan 10 jaar uitgekeerd worden. De vraag is of het mogelijk is als de overheid te weinig geld heeft, dat ze dan de MEP stop kan zetten. Antwoord EnerQ: Juridisch is het bijna onmogelijk om de MEP stop te zetten.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage