Werkgroep Zonne-energie
Fryslân


Nieuws

2008/04/07

Goed bezochte informatieavond SDE regeling

De Werkgroep Zonne-energie Fryslân hield op woensdag 26 maart j.l. een informatieavond over de nieuwe SDE-subsidieregeling voor particulieren. Spreker was de heer van Steenis van SenterNovem, die samen met zijn collega de heer Tissingh de regeling helder uitlegde. In de zaal zaten ongeveer 25 personen, waaronder journalist van der Meulen van de Leeuwarder Courant (zie bijgevoegd artikel).
De heer van Steenis legde de regeling helder uit, en gaf een aantal aandachtspunten:
1. De regeling geldt alleen voor nieuwe installaties met nieuwe panelen.
2. De regeling geldt alleen voor installaties van 601 tm 3500 Wp.
3. De regeling houdt een subsidie op de opwekking van groene stroom in, geen aanschafsubsidie voor panelen.

Na de uitleg van de heer van Steenis was er pauze, die door velen gebruikt werd om onderling verder te praten of hun licht op te steken bij Johan Bakker van de firma Awizon, die met informatiemateriaal aanwezig was. Na de pauze bleken er nog vele vragen te zijn, waarop de heren van Steenis en Tissingh zeer bereidwillig antwoord gaven. In sommige gevallen kon het bestuur van de werkgroep of de toehoorders nog nuttige aanvullingen geven. SenterNovem wees er ook nog op dat er sinds 25 maart 2008 een vereenvoudigd aanvraagformulier beschikbaar is voor de aanvraag van Zon-PV subsidie.

Iets over tienen sloot de voorzitter van de werkgroep deze nuttige avond. We zijn blij dat SenterNovem op zo'n korte termijn tijd vrij heeft kunnen maken in de drukke agenda om naar Drachten af te reizen en ons veel wijzer te maken over de nieuwe SDE-subsidieregeling, die ook voor Zon-PV de nodige mogelijkheden biedt.

Zie ook artikel in LC 27/3/08

1 reacties:

Blogger peter zei...

Toch jammer dat de overheid een knipperlicht beleid heeft op subsidie voor zonnepanelen.
Beter is geen subsidie. De panelen hebben het niet nodig.

29 december 2012 om 19:15  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage