Werkgroep Zonne-energie
Fryslân


Nieuws

2008/11/15

Draaischijfmeter vervangen niet meer noodzakelijk voor SDE-subsidie

De minister van Economische zaken heeft bekendgemaakt dat het niet meer noodzakelijk is de draaischijfmeter te vervangen door een digitale meter om in aanmerking te komen voor SDE-subsidie.
Tot voor kort was het zo dat het verplicht was om de draaischijfmeter (de hoofdmeter die terug kan draaien) te vervangen door een digitale meter met 4 telwerken.
Dit is nu niet meer nodig, omdat het voor de consument kosten met zich meebracht, en binnen enkele jaren (3-7 jaar) iedereen van de meetverantwoordelijke (eigenlijk altijd de netbeheerder) een nieuwe digitale meter krijgt, de zogenaamde slimme meter.
De minister vindt het niet meer nodig om de kleine stroomproducent op kosten te jagen met een verplichting om de nog aanwezige draaischijfmeter te vervangen door een digitale meter.

Dit is goed nieuws voor degenen die SDE-subsidie toegezegd hebben gekregen, en binnenkort de installatie gaan plaatsen. Dan hoeft de netbeheerder daarna alleen een brutoproductiemeter te plaatsen, en kan de aanwezige hoofdmeter gewoon blijven zitten.

Deze wijziging heeft plaatsgevonden door een aanpassing van de Regeling garanties van oorsprong voor duurzame electriciteit, en is geplaatst in de Staatscourant van maandag 3 november 2008 (nr 213). Hij is in werking getreden op woensdag 5 november 2008.

Voor meer informatie of vragen kunt u de werkgroep mailen.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage