Werkgroep Zonne-energie
Fryslân


Nieuws

2011/01/30

Het bestuur van de Werkgroep Zonne-energie Fryslân kreeg bericht dat ook dit jaar de Solar Days 2011, met onder meer het Open Huizen Evenement, wordt georganiseerd. Doel is om meer bekendheid te geven aan zonne-energie, en meer mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met zonne-energie. Het bestuur van de WZF steunt het doel van de dag volledig, en wil u graag oproepen om ook mee te doen. Meer informatie vindt u in de uitnodiging hieronder. Voor informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met de organisatie, of met de voorzitter van de WZF (info@zonne-energie-fryslan.nl).

Juuk Slager
Voorzitter Werkgroep Zonne-Energie Fryslân


Zonnige Uitnodiging
Het is weer zover!! Voor de vierde keer organiseert de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE) het Open Huizen evenement in het kader van de Solar Days 2011.

Vier jaar geleden begonnen we met enkele huizen, in de twee jaar daarna groeiden we door naar veertig en vorig jaar konden we maar liefst honderd Open Huizen aanbieden. Doet u dit jaar ook weer mee om de zonne-vlek verder te verspreiden over Nederland?

De Zonsectie en Duurzame Buren nodigen u bij deze uit om uw huis, schuur, tuin, akker of landgoed open te stellen voor mensen die misschien ook een zonne-installatie willen neerzetten en graag willen weten hoe dat in de praktijk gaat en wat de ervaringen zijn. De Open Huizen vinden plaats in het weekend van 14 en 15 mei 2011. Mocht u zich willen opgeven dan kunt u dat doen via www.SolarDays. Kijk eventueel eerst op de Solar Days ODE pagina voor meer uitleg. Als u dit gedaan hebt nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om u van verdere informatie te voorzien. U kunt ook altijd bij ons terecht met vragen.

De nationale campagne Solar Days sluit voor de vierde keer aan bij de European Solar Days campagne. Deze is uitgegroeid tot de meest succesvolle campagne in Europa om het gebruik van zonne-energie onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Er worden meer dan 8000 verschillende evenementen georganiseerd in 17 Europese landen.

De Solar Days lopen van 7 tot en met 15 mei 2011. In Nederland worden de Solar Days georganiseerd door verschillende belangenorganisaties, waaronder Holland Solar, de branchevereniging voor de zonne-energiesector, ODE, de belangenvereniging voor gebruikers van duurzame energie en producenten van zonnestroom, Uneto-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiesector. Solar Magazine, het vaktijdschrift over zonne-energie in Nederland, ondersteunt de campagne als media partner.

Hoe het werkt.
Om u als deelnemer aan de Open Huizen op te geven, moet u uw gegevens invullen op het formulier. Uw naam, adres en woonplaats gegevens zijn nodig om geïnteresseerden naar uw Open Huis te dirigeren en om te zijner tijd promotie materiaal naar u op te kunnen sturen. Mocht u om privacy redenen niet met naam en adres op de kaart willen komen, dan kunt u er voor kiezen om in plaats daarvan een telefoonnummer op te geven, zodat mensen een afspraak met u kunnen maken. Het moment van openstelling bepaalt u zelf. Dat kunnen er meerdere zijn, als ze maar vallen in het weekend van zaterdag 14 t/m zondag 15 mei 2011.

Wij hopen u te kunnen verwelkomen als Open Huis. U kunt zich tot eind maart aanmelden. Dan sluit de inschrijving en gaan wij aan de slag om mee te helpen bezoekers voor uw Open Huis te werven.

Alvast dank hiervoor.

Nus Sielcken
Peer de Rijk
Markus Schmid
Martin Kleinman


Mail naar zon@duurzameenergie.org of naar info@duurzameburen.nl

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage